От 22-ри до 30-ти юни в гр. София ще се проведе VII-то издание на фестивала “Срещи на младото европейско кино”, организиран от сдруженията „Арте Урбана Колектив“ и „Кинематограф“. Фестивалът има за цел да запознае младата публика както с най-новото европейско творчество, така и с някои култови класики, превърнали се във важна част от историята на седмото изкуство. Отново фокусът ще е насочен към популяризирането на кинообразованието.

Тема, която предизвиква голям интерес и събира все повече ентусиасти в последните години. Точно затова, и акцентът ще бъде поставен върху киното и ролята му в неформалния образователен процес. Кино Одеон, кино Влайкова, Френски институт са само част от локациите, в които тазгодшиното издание на фестивала намира своето уютно място, гарантирайки на публиката едно автентично кинопреживяване.

Освен прожекция на различни игрални и документални филми, фестивалът ви дава възможност да посетите разнообразни ателиета, предизвиквайки критическото ви мислене чрез много инициативи: работилници, дискусии и срещи със самите автори. Сред творците, които ще вземат участие във фестивала са Слава Дой
тази публикация е изготвена съвместно с нашия партньор
   https://www.actualno.com/cinema/sedmoto-izdanie-na-sreshti-na-mladoto-evropejsko

автор
Денис Българанов