Блог

Бъдещето на стрийминг платформите и образованието

Какво е мястото на стрийминг платформите и как те могат да влязат в образованието е темата на дискусионния панел, който ще се проведе в рамките на фестивала „Срещи на младото европейско кино”.

Моето място в киното - програма с поглед към силните жени в киното

Голяма част от филмите свеждат женските роли до “приятелката”, “съпругата” или “любовницата”. Това води до изграждането на женски образи в медиите и киното, които често са изпълнени с клишета и нереалистични представи.

Киното като учебен предмет - II

Практическите занимания с кино, в които децата имат възможност да пресъздадат първите изобретения, които са предшествали появата на Седмото изкуство, им помагат да усвояват меки компетенции като работа в екип, презентационни и комуникационни умения, както и специфичен интердисциплинарен опит. Полезни педагогически насоки за такива ателиета могат да бъдат намерени на платформата CinEd.

Киното като учебен предмет

Киното е вече легитимен учебен предмет и част от учебната програма за учениците от ОбУ“ Неофит Рилски“, с. Дерманци. На децата от иновативната паралелка им предстоят много незабравими срещи със Седмото изкуство през годината. Една от тях бе с първите филми, създадени в историята на киното. Концепцията за кинообразователния модел е основан на методологията на програмата CinEd.