Блог

Български магически реализъм за износ – дестинация Португалия.

Фестивалът „Срещи на младото европейско кино” все още не е приключил, тъй като, след силната португалска селекция, идва българска, която ще бъде прожектирана в Португалия в края на Юли месец.

Майстори на черния хумор

В тази селекция авторите поставят под съмнение концепциите за семейство, уют, разбиране и общност, довеждайки ги до трагичен и смешен абсурд. Едно доста провокативно кино.

Седмото издание на „Срещи на младото европейско кино“ ще се проведе между 22 и 30 юни

Фестивалът има за цел да запознае младата публика както с най-новото европейско творчество, така и с някои култови класики, превърнали се във важна част от историята на седмото изкуство. Отново фокусът ще е насочен към популяризирането на кинообразованието.

Кой е откриващият филм на тазгодишното издание на Срещите?

Нека тези 217 мин да не ви плашат и не, този филм не е само за киномани. Това е филм за всички, които се вълнуват от живота и могат да разберат какво е да се чувстваш изгубен.

Награденият на Клермон-Феран кратък филм Сестри този юни в София

В “Сестри” проследяваме три тийнейджърки, които не искат да се подчиняват на рамката за поведение, отредена за техния пол. Те отказват да носят рокли, да се гримират, да носят обувки на ток. Вместо това прибират косите си в стегнати опашки, обличат се удобно и прекарват по-голямата част от времето си в спорт.