Ралица Петрова е кинорежисьор. В момента живее и работи в София. Завършила е визуални изкуства в University of the Arts в Лондон, след което специализира кинорежисура в британската школа National Film and Television School (NFTS). Нейният пълнометражен дебютен филм “Безбог” печели голямата наградата на филмовия фестивал в Локарно през 2016, последвана от десетки други признания на международни кинофоруми.

"Няма такова нещо като провал, има само учене и процес.
Важно е да се фокусираш върху процеса, а не върху резултата. Трябва отрано да избягваме да се обвързваме с външната валидация. Разграничавайки се от резултата, подхождаме към процеса с повече дълбочина, любопитство, свързаност и смирение. Грешката, която правим е, че бързаме да имаме резултат, който обаче не ни изгражда напълно. Можем да изгубим ценно време в това да гоним награди, да търсим одобрение в мъжкия поглед, а истински важното е да сме доволни, когато се погледнем в огледалото. Външните фактори нямат такова значение."
Ралица Петрова

водещ
Ралица Петрова

Ралица Петрова е кинорежисьор. В момента работи в София. Завършила е визуални изкуства в University of the Arts в Лондон, след което специализира кинорежисура в британската школа National Film and Television School (NFTS). Нейният пълнометражен дебютен филм “Безбог” печели голямата наградата на филмовия фестивал в Локарно през 2016 г., последвана от десетки други признания на международни кинофоруми.