"Филм със силни социални елементи има нотка на ангажираност и активизъм, неминуемо. Надявам се самите истории и начинът, по който са разказани, да ангажират повече от темите, които засягат. Много често фокусът се насочва към темата, засегнати групи хора, не толкова към киноезика и самата история."
Христо Симеонов

Късометражните му филми участват и са награждавани в над 100 международни фестивали, сред които Клермон-Феран, Тампере, Палм Спрингс, Краков, Зинеби-Билбао, Одензе, Дрезден, Котбус, Триест, Санкт Петербург и други. Последният му филм "Нина", печели Grand Prix на фестивала в Одензе и е квалифициран за Европейските филмови награди.
Ще представим последните му три късометражни филма: "Синът", "Гората на Димо" и "Нина" и ще имаме възможност за дискусия с автора и публиката.

водещ
Христо Симеонов

Късометражните му филми участват и са награждавани в над 100 международни фестивали, сред които Клермон-Феран, Тампере, Палм Спрингс, Краков, Зинеби-Билбао, Одензе, Дрезден, Котбус, Триест, Санкт Петербург и други. Христо е носител е на три награди „Златна Роза” за най-добър късометражен филм от Фестивала за игрално кино във Варна.