Кинофестивалът посветен на младата публика от 3 до 19 години “Срещи на младото европейско кино” тази година ще се проведе за десети път!

Организатор на „Срещи на младото европейско кино“ е Сдружение „Арте Урбана Колектив“. За екипа на фестивала създаването на достъп до кино, култура и артистично образование за най-младите, започвайки още от детската градина, е кауза, която се стремят да реализират и разширяват през годините. Освен връзката с киното чрез гледане, по време на фестивала най-младата публика е насърчавана и към задаването на въпроси за персонажите и историята, за проблеми, свързани с поставените теми и ценности, както и за естетическите аспекти на филмите. Освен това, за да бъде въвличането на младата публика в културните процеси още по-пълноценно, програмата на фестивала включва и практически работилници. Дигиталната ера създава възможността младите зрители да се превърнат в творци. Практическите упражнения, свързани с филмите, неминуемо развиват критичното мислене и допринасят за това зрителите да задават въпроси не само върху сюжета, но и върху конкретни примери, свързани със заснемането на филма (включително и деца в най-ранна възраст). Връзката между тези два опита – гледането и създаването, несъмнено влияе върху по-нататъшното оценяване на творчеството като цяло.

Запазете датите от 22 до 28 юни!

Всички събития са с вход свободен!

Разгледайте всички прожекции, работилници и специални събития и запазете своя билет на:

… и можете да ни последвате във социалните мрежи:

ЗА НАС:

Посветен на младата публика от 3 до 19 години, фестивалът “Срещи на младото европейско кино” в София цели да подкрепя присъствието на най-смелото европейско кино чрез разнообразни дейности като прожекции на европейски филми с придружаващи дискусии, срещи с автори на филми, майсторски класове, киноработилници и ателиета по кинообразование за деца и младежи.

Фестивалът стартира през 2014-а година и тази година ще празнува своето десетгодишно издание.